Datum objave: 30. siječnja 2024.
Kategorija: Naslovnica | Vijesti

Dan sjećanja na Holokaust

Povodom Dana sjećanja na Holokaust i 80.obljetnice stradanja sela Šajini učenici predmetne nastave 24. siječnja 2024. g. su posjetili selo Šajine u susjednoj Općini Barban. Učenike su pratile predmetne učiteljice i ravnateljica.
Najprije smo posjetili spomenik žrtvama šajinske tragedije ispred kojeg je 9.siječnja održana važna komemoracija.
Razgledali smo spomen-sobu koja čuva predmete i osobne iskaze žrtava stradalih, uz slikovne prikaze europskih zbivanja tijekom Drugog svjetskog rata.
Učenici su kazivali stihove šajinskih pjesnika i pročitali svjedočanstva preživjelih, osvrnuvši se na važnost slobode, tolerancije i društvenog uvažavanja. Posebno smo istaknuli važnost kulture sjećanja kako se ovi događaji ne bi zaboravili i više nikada ne ponovili.
Posjet su nam omogućili članovi Mjesnog odbora Mirko Bulić i Nenad Radola kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na objašnjenjima, vođenju i zakusci.

Pročitajte još

Posjet Let’s Grow! konferencije

Posjet Let’s Grow! konferencije

Učenici OŠ Juršići i OŠ Marčana koji pohađaju izvannastavnu aktivnost robotike, s učiteljicom informatike Sanelom Bodiš, posjetili su ICT konferenciju Let's Grow. Tema ovogodišnje konferencije je bila AI u fokusu. Predavanja koja su učenici ativno pratili izlagali su...

“S kud si? Čigov si? Naš si!”

“S kud si? Čigov si? Naš si!”

Dragi i poštovani sumještani,pozivamo Vas na druženje s nama u OŠ Juršići 17. svibnja 2024. u 17:30 povodom projekta zavičajne nastave "S kud si? Čigov si? Naš si!" i aktivnosti "Ću ti pročitati ku biš mi povida". Mi ćemo Vam čitati o putovanjima radi ljubavi, posla,...

Skip to content