preskoči na sadržaj

Osnovna škola Juršići

 > O školi
O školi
 
LOKACIJA
 
Osnovna škola Juršići smještena je u selu Juršići koje se nalazi 9 km južno od Svetvinčenta, pokraj županijske ceste Vodnjen-Svetvinčenat. Pored Svetvinčenta Juršići su jedino mjesto u općini kojemu pripada status naselja. Juršići predstavljaju  središte Roverije, općinskog područja koje se rasprostire od Cukrića na zapadu do Butkovića na istoku, te Klarića i Škicina na jugu.
 
 
 
PODACI O UPISNOM PODRUČJU
 
Osnovna škola Juršići u Juršićima djeluje na veoma rasprostranjenom području.Ona obuhvaća sljedeća naselja: Juršiće, Bankoviće, Butkoviće, Gilešiće, Škicine, Orliće, Muškoviće, Bonašine, Cukriće, Mićine, Klariće, Paradiž, Mandeliće, Čabruniće, Boškare, Sv. Kirin, Cirka, Režance, St. Grgur, St. Ćipuli i Majmajolu. 
 
           
 
PROSTOR ŠKOLE
 
Škola je imala četiri učionice  koje nisu odgovarale funkcionalnosti nastave. Dvije učionice, koje su bile veće kvadrature, pregrađene su i dobivene  su još dvije manje koje odgovaraju broju učenika u našoj školi. Dobili smo nove prostore: učionicu iz informatike, knjižnicu i malu učionicu koja je pretvorena u dvoranu za TZK. Sada škola ima sedam učionica. Interijer škole je uređen panoima i sobnim biljkama. Postavljena je stalna izložba starih predmeta s istarskim nazivima u ostakljenom panou u hodniku te izložba keramičkih radova. Na zidu u hodniku izrađeno je stablo od keramičkih pločica s glagoljicom.
 
 
 
 ŠKOLSKI OKOLIŠ
 
U školskom dvorištu nalazi se igralište za mali nogomet, odbojku i rukomet. Ostali dio čine zelene površine i kamenjari koji se redovito održavaju. Zasađen je i mali  maslinik  uzduž dvorišnog zida. U šk.g. 2011./2012. na proljetnim praznicima dobrovoljnim radom očeva i učitelja obnovljena je fasada na pročelju i desnoj bočnoj strani školske zgrade te prebojane krovne drvene grede. Nakon nastave, u srpnju,obnovljena je i fasada na lijevoj bočnoj strani također dobrovoljnim radom. U školskoj godini 2012./2013. na proljetnim praznicima, također dobrovoljnim radom očeva i učitelja obnovljena je i fasada na stražnjoj strani zgrade, te je time završena kompletna obnova fasade školske zgrade. U školskoj godini 2013./2014. na proljetnim praznicima, dobrovoljnim radom, obnovljen je prednji zid dvorišta. U centralnom dijelu školskog dvorišta veliki prostor zauzima cvjetnjak. U dvorištu se nalazi i manji okrugli cvjetnjak s posađenom lavandom i mladicom nara.
 
 
 
ORGANIZACIJA SMJENA
 
Viši razredi od V. – VIII.  u prvoj su  smjeni  s početkom nastave od 7:50 - 13:00 odnosno do 14:35 sati. Mlađi razredi od I. – IV.  u poslijepodnevnoj su smjeni s početkom nastave u 13:00 - 17:15  odnosno do 18:05 sati. Ovakva organizacija smjena prilagođena je učenicima putnicima i preklapanju smjena. Učenici putnici putuju školskim autobusom. U školi postoji jedno kombinirano odjeljenje u nižim razredima.
 
 
 
ODGOJNO-OBRAZOVNI RAD
 
Nastava je u  svim predmetima stručno zastupljena. Redovnu nastavu izvodi  ukupno 16 učitelja, a izbornu 3 učitelja. Puno radno vrijeme u školi ima 6 učitelja. Ostali učitelji imali su nepuno radno vrijeme i  rade na više škola. U školi djeluje školski sportski klub sa sljedećim sportovima: atletika, nogomet i odbojka. Članovi šahovske grupe koju vodi učitelj  matematike sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima. U izvannastavnim aktivnostima učenici su uključeni u rad  kreativnih radionica u nižim razredima, a u višim razredima u rad zbora, dramske grupe, likovno grupe, eko grupa, geografska grupa, povijesna grupa, talijanska grupa, web grupa, šahovska grupa, mladi tehničari  i grupa za vizualni identitet škole.    
Školski projekti

 
Jelovnik
 
VOZNI RED
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Zakoni i pravilnici
 
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 2. 2010.

Ukupno: 202038
 
Tablet ŠZŽ
 
E-dnevnik
 
UPISI U SREDNJU

 
Obnova škole
 
ROBOTIKA

 
Korisni linkovi

 
 > O školi
CMS za škole logo
Osnovna škola Juršići / Juršići, HR-52342 Juršići / os-jursici.skole.hr / ured@os-jursici.skole.hr
preskoči na navigaciju