preskoči na sadržaj

Osnovna škola Juršići

 > Naslovnica
VIJESTI

Uredimo naše selo

Autor: Administrator , 2. 6. 2017.

Proteklih dana OŠ Juršići dovršila je provedbu projekta “Uredimo naše selo” zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Općine Svetvinčenat u sklopu kojeg je uređena javna površina u Juršići.

 

Osnovni motiv i osmišljavanje ove akcije bila je upravo želja učenika OŠ Juršići, posebice one koja pohađaju EKO grupu, da svoje planirane aktivnosti grupe provedu u prirodi i s konkretnim zadacima. Uloga djece u projektu zamišljena je od samog početka kako će oni sami, uz pomoć prof. biologije, predlagati idejno rješenje uređenja javne površine, pritom učiti o krajobrazu i hortikulturnom uređenju te biti primjer ostalima kako brinuti o vlastitom kraju i njegovati ga.

Nakon mapiranja terena i razrade idejnog rješenja, izabran je najbolji rad učenika te je po njegovom nacrtu uređena javna površina. Posađeno je autohtono i ukrasno bilje (lavanda, ružmarin, smilje, masline, ruže penjačice) te postavljena komunalna oprema (klupe i koševi za otatke) te informacijska tabla sa svim radovima i imenima učenika koji su sudjelovali u osmišljavanju uređenja javne površine.

S ciljem zajedničke građanske akcije, sama ideja i inicijativa pokrenuta je željom učenika i s time u svezi želi im se isto omogućiti i povećati njihov entuzijazam za rad u lokalnoj zajednici na dobrobit svih žitelja. U provedbi građanske akcije  sudjelovali su djelatnici i učenici OŠ Juršići, djelatnici Općine Svetvinčenat, zainteresirana lokalne zajednica, a isključivo na volonterskoj bazi.

Ovim putem čestitamo djeci, djelatnicima i žiteljima naselja Juršići na dobro obavljenoj akciji, a osim toga zahvaljujemo i vrijednim dečkima iz DVD-a Svetvinčenat koji su se promptno uključili i probrinuli da se posađeno bilje zalije i smanji mogućnost njihovog sušenja!

Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstvai razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog  modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te Općine Svetvinčenat. (Općina Svetvinčenat)

Više fotografija pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.
Školski projekti

 
Jelovnik
 
VOZNI RED
 
Tražilica
 
Zakoni i pravilnici
 
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 2. 2010.

Ukupno: 202426
 
Tablet ŠZŽ
 
E-dnevnik
 
UPISI U SREDNJU

 
Obnova škole
 
ROBOTIKA

 
Korisni linkovi

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Juršići / Juršići, HR-52342 Juršići / os-jursici.skole.hr / ured@os-jursici.skole.hr
preskoči na navigaciju