preskoči na sadržaj

Osnovna škola Juršići

 > Nastava  > Razredi  > VIII. RAZRED
UPISI U SREDNJU 2018./2019.

DANI OTVORENIH VRATA SREDNJIH ŠKOLA

DAN OTVORENIH VRATA ŠKOLE ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I TRGOVINU PULA
Poštovani roditelji učenika osmog razreda, obavještavamo Vas da će se Dan otvorenih vrata Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula održati u četvrtak, 7. lipnja 2018. u 17 sati u prostorijama škole na Stoji, na adresi Ruže Petrović 17.

DAN OTVORENIH VRATA GIMNAZIJE PULA
Poštovani roditelji i učenici osmog razreda, Dan otvorenih vrata Gimnazije Pula održat će se u srijedu, 30. svibnja 2018.u 17.30  u školskoj dvorani gimnazije, na adresi Trierska 8.

DAN OTVORENIH VRATA TEHNIČKE ŠKOLE PULA
Poštovani roditelji i učenici osmog razreda, Tehnička škola Pula, održati će Dan otvorenih vrata  u srijedu, 30. svibnja  2018. u 17 sati na adresi Jurja Cvečića 7. Roditelji i učenici moći će se upoznati i razgovarati s nastavnicima strukovnih predmeta, a u prezentacijama usmjerenja Tehničke škole Pula udjelovat će i učenici škole.

PREDSTAVLJANJE ŠKOLE PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI I DIZAJNA
Poštovani roditelji učenika osmog razreda, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna poziva zainteresirane učenike i njihove roditelje na razgledavanje 12. godišnje izložbe radova učenika u utorak, 22. svibnja 2018. godine u 17.30 sati u prostorima MMC-a Luka na adresi Istarska 30.  U isto vrijeme, održati će se i prezentacija škole gdje će budući učenici i njihovi roditelji/skrbnici moći saznati sve potrebne informacije vezane za upis u 1. razred u školskoj godini 2018./2019.

DAN OTVORENIH VRATA EKONOMSKE ŠKOLE PULA
Poštovani roditelji  učenika osmog razreda, ovim Vas putem obavještavamo kako će Dan otvorenih vrata Ekonomske škole Pula biti održan u utorak, 29. svibnja 2018. godine u 17 sati u Kovačićevoj 3. Pozivaju se svi zainteresirani učenici osmog razreda i njihovi roditelji da u neposrednom kontaktu upoznaju ambijent škole te saznaju sve informacije koje ih zanimaju vezano za djelatnost škole, programe te uvjete upisa.

DAN OTVORENIH VRATA INDUSTRIJSKO - OBRTNIČKE ŠKOLE PULA
Poštovani roditelji učenika osmog razreda, ovim Vas putem obavještavamo kako će se Dan  otvorenih vrata Industrijsko- obrtničke škole Pula  održati u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine u 17 sati. Za učenike osmih razreda i njihove roditelje/skrbnike održat će se kratka prezentacija postojećih, odnosno novih programa i zanimanja, kao i obilazak učionica, kabineta i radionica u kojima se odvija nastavni proces.

DAN OTVORENIH VRATA MEDICINSKE ŠKOLE PULA
Poštovani roditelji učenika osmog razreda, ovim Vas putem obavještavamo kako će se Dan otvorenih vrata Medicinske škole Pula  održati  u ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine u 17 sati u Zagrebačkoj 30 (zgrada nekadašnje kirurgije Opće bolnice Pula). Učenici i roditelji/skrbnici upoznat će se s planom, programom, organizacijom i radom škole kroz niz radionica od zdravstvene njege - opće, hitnih medicinskih postupaka, instrumentiranja, masaže, fizikalne terapije i kineziterapije do pripravaka ljekovitog bilja i njihove primjene u medicini. 

 

BROŠURA "KAMO NAKON OSNOVNE"

U cilju informiranja o mogućnostima školovanja u srednjim školama na području Republike Hrvatske Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je brošuru o mogućnostima upisa učenika u srednje škole. U brošurama se nalaze opisi zanimanja, informacije o uvjetima upisa, stipendijama, školama i programima obrazovanja, učeničkim domovima, najtraženijim zanimanjima te uslugama profesionalnog usmjeravanja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

Brošuru preuzmite OVDJE.

 

 

BROŠURA "IDEMO U SREDNJU"

U cilju informiranja o mogućnostima školovanja u srednjim školama na području Republike Hrvatske Ministarstvo znanosti i obrazovanje i CARNET objavili su brošuru o mogućnostima upisa učenika u srednje škole. 

Brošuru preuzmite OVDJE.

 

 

"Upisi u srednje škole – Kako odabrati zanimanje?" 

 

U okviru profesionalne orijentacije učenika 8.r. psihologinja škole Ivana Mihaljica Baljak održala je u srijedu 23.05.2018. u popodnevnim satima roditeljski sastanak za roditelje 8.r. na temu "Upisi u srednje škole – Kako odabrati zanimanje?" 

Tom je prilikom psihologinja prisutne roditelje pobliže informirala o ponudi srednjih škola i budućih zanimanja na našem području, objasnila je kako se stječu bodovi potrebni za upis te koje su potrebe i trendovi za zanimanja budućnosti.

Svima osmašima želimo sretan upis u željene srednjoškolske programe!

UPISI U SREDNJU 2017./2018.

BROŠURA "KAMO NAKON OSNOVNE"

U cilju informiranja o mogućnostima školovanja u srednjim školama na području Republike Hrvatske Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je brošuru o mogućnostima upisa učenika u srednje škole. U brošurama se nalaze opisi zanimanja, informacije o uvjetima upisa, stipendijama, školama i programima obrazovanja, učeničkim domovima, najtraženijim zanimanjima te uslugama profesionalnog usmjeravanja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

Brošuru preuzmite OVDJE.

 

PRIJEDLOG DATUMA ZA LJETNI UPISNI ROK

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. elektroničkim načinom putem mrežne stranice www.upisi.hr.

Učenici će se prijavljivati za upis i upisivati u ljetnome i jesenskome upisnom roku, a prijedlog za datume u ljetnom upisnom roku je sljedeći:

Novosti iz 8. razreda

Ovisnost i zlouporaba alkohola

Autor: Administrator , 16. 5. 2017. 12:55

U srijedu 10. svibnja za učenike osmih razreda održano je predavanje "Ovisnost i zlouporaba alkohola" u sklopu nacionalnog projekta "Zdrav za 5". Predavanje su održali djelatnik PU istarske iz Odjela za prevenciju mr. sc. Aleksandar Šerović te liječnica Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Jasna Valić epidemiolog. 

 

[više]

Geometrijska tijela u 3D

Autor: Administrator , 4. 4. 2017. 13:16

Na satu matematike smo uvod u geometrijska tijela i mreže geometrijskih tijela odradili na vrlo zanimljiv način. Učenici osmog razreda su u programu za dinamičku matematiku GeoGebra izradili nekoliko geometrijskih tijela, otvorili ih u mreže, a zatim rad animirali za 3D prikaz. 

[više]

STEM revolucija i u našoj školi

Autor: Administrator , 3. 3. 2017. 15:37

I naša škola se uključila u projekt STEM revolucije u školama. Nakon što smo se prijavili na natječaj Instituta za razvoj i inovativnost mladih, škola je dobila dvadeset micro:bit čipova koji služe ranom učenju programiranja, logičkog razmišljanja i matematičkog modeliranja. 

[više]

Maškare u našoj školi

Autor: Administrator , 3. 3. 2017. 15:11

Pokladni utorak svi učenici naše škole proveli su pod maskama. Učenici su se zabavili uz igru i ples. Najbolje maske nagradili smo simboličnim poklonima, a sve učenike počastili smo tortom i fritulama.

 

[više]

Pozvani smo na županijsko natjecanje iz geografije i tehničke kulture

Autor: Administrator , 17. 2. 2017. 10:48

U siječnju su u našoj školi održana natjecanja iz geografije i tehničke kulture, a četiri učenika su pozvana na županijska natjecanja koja će se održavati u veljači.

 

 

[više]

Oprostili smo se s još jednom generacijom osmaša

Autor: Administrator , 27. 6. 2016. 17:51

U ponedjeljak 20. lipnja održana je podjela svjedodžbi osmašima, a organiziran je i prigodni oproštajni program u kojem su sudjelovali učenici, učitelji i roditelji. Učenike i njihove roditelje pozdravili su ravnateljica škole Nadia Vale Kablar i načelnik općine Svetvinčenat Dalibor Macan koji su uručili nagrade učenicima koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom. 

[više]

Zajedničke fotografije na kraju nastavne godine

Autor: Administrator , 9. 6. 2016. 12:02

U četvrtak, 9. lipnja fotografirali smo se
povodom završetka nastavne godine 2015./16.

 

 

[više]

Romeo i Julija u Teatru Naranča

Autor: Administrator , 3. 6. 2016. 14:04

U petak, 3. lipnja učenici od 5. do 8. razreda posjetili su Teatar Naranča u Puli gdje su pogledali predstavu Romeo i Julija u izvedbi mladih pulskih glumaca. Teatar Naranča ovom je predstavom obilježio četiristotu godišnjicu smrti jednog od najvećih dramskih pisaca Williama Shakespearea.

[više]

Prvi smo isprobali novu povijesno-matematičko-informatičku avanturu u Svetvinčentu

Autor: Administrator , 18. 5. 2016. 21:44

U utorak 17. svibnja u Svetvinčentu smo imali priliku prvi isprobati povijesno-matematičko-informatičku avanturu "Gdje je otišla Mare". Radi se o igri koju su osmislili učitelji osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja u suradnji s osnovnom školom Svetvinčenat. Igra se sastoji od niza zagonetki i zadataka skrivenih po lokacijama u Svetvinčentu. 

[više]

Osmaši na ekskurziji u Dalmaciji

Autor: Administrator , 16. 5. 2016. 12:58

Od 2. do 6. svibnja učenici 8. razreda bili su, zajedno s razrednicom, na ekskurziji u Dalmaciji. Učenici su imali priliku pobliže upoznati Dubrovnik, biser naše obale i cijelog Mediterana, Krešimirov grad Šibenik, Nacionalni park Krka, starogradske jezgre Zadra, Trogira i Splita...

[više]

Prvo mjesto na festivalu duhovne glazbe "Iskrice"

Autor: Administrator , 12. 5. 2016. 13:53

Učenice vokalne skupine naše škole Leina Pilat, Matea Buršić, Rafaela Milovan, Mateja Jakačić, Antonia Bilić i Nikolina Milovan sudjelovale su u subotu 23. travnja na dječjem festivalu duhovne glazbe "Iskrice" u Vodnjanu zajedno sa zborom OŠ Vodnjan pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Emanuele Pinzan Chiavalon. U kategoriji osnovnih škola OŠ Vodnjan i OŠ Juršići osvojile su prvo mjesto. 

[više]

Preventivni projekt "Zdrav za pet!"

Autor: Administrator , 17. 3. 2016. 22:06

U četvrtak 17. ožujka u 8. je razredu održano predavanje u sklopu projekta "Zdrav za 5!". Svrha ovog projekta je prevencija ovisnosti kod djece i mladeži, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti. Predavanje su održale djelatnica PU istarske i doktorica sa Zavoda za javno zdravstvo Pula.

[više]

Izlet u Memorijalni centar „Lipa pamti“ i Prirodoslovni muzej u Rijeci

Autor: Administrator , 14. 3. 2016. 13:58

Učenici od 5. do 8. razreda zajedno sa svojim učiteljicama Kristinom Petričević-Čuturilo, Jelenom Benčić, Majom Mišljenović, Svjetlanom Milotić i učiteljem Igorom Buićem krenuli su 17. veljače 2016. godine na izvanučioničku nastavu u Memorijalni centar „Lipa pamti“ u općini Matulji i u Prirodoslovni muzej u Rijeci. Pri povratku smo prošetali Opatijom.

[više]

Obavijest za izlet u Rijeku i nastavu u srijedu 17. veljače

Autor: Administrator , 16. 2. 2016. 09:44

U srijedu 17. veljače 2016. održat će se izvanučionička nastava za sve učenike od 5. do 8. razreda. Predviđeni su posjeti Memorijalnom centru «Lipa pamti» u općini Matulji i Prirodoslovnom muzeju u Rijeci. Za učenike koje ne idu na izlet održat će se nastava. Učenici od 1. do 4. razreda imat će nastavu u jutarnjoj smjeni.

[više]

Radionica Crvenog križa o ljudskim pravima

Autor: Administrator , 9. 11. 2015. 12:34

U srijedu 4. studenog u našoj je školi održana radionica Crvenog križa na temu ljudskih prava. U radionici su sudjelovali svi učenici od 5. do 8. razreda, a radionicu je vodila volonterka Crvenog križa Pula Jelena Rupčić.

[više]

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

Autor: Administrator , 15. 9. 2015. 22:38

U srijedu 9. rujna naša se škola priključila obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana. Učenici su u školu tog dana došli u bijelim majicama te su proveli dva školska sata na zraku, u igri i zabavi, odmjeravajući snage u povlačenju konopa i odbojci. Niži razredi zabavili su se natjecanjem u nošenju loptica u žlici te su uživali u sunčanom danu i sportu umjesto u školskim klupama. Cilj je ovih aktivnosti bio potaknuti učenike na bavljenje sportom i fizičkim aktivnostima. 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


UPISI U SREDNJU 2016./2017.

Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., dana 27. lipnja 2016. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak.

Prijave obrazovnih programa trajat će do 6. srpnja 2016. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 28. lipnja 2016. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe“. (Izvor: upisi.hr)

 

Bodovi potrebni za upis u prošloj školskoj godini

S obzirom da nema bodovnog praga za upis u srednju školu, u  Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole objavljena je tablica s informacijama o najmanjem i najvećem broju bodova koji su prošlu školsku godinu upisali pojedinu školu odnosno program. Tablicu za srednje škole u Puli možete pogledati ovdje. Potpunu tablicu za cijelu RH možete pogledati ovdje. Podaci u tablicama su samo orijentacija za upise u 2016./2017.

 

 

Započinju prijave kandidata u sustav

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju u četvrtak 2. lipnja 2016. godine iza 12.00 sati. 

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Ukoliko PIN nije stigao SMS-om potrebno je ponovno pokušati unijeti broj mobitela. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. U slučaju nepravilnosti u podacima potrebno se javiti svom razredniku. 

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u publikacijama „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju!“ Publikacije su rađene prema kategoriji kandidata te postoji publikacija za redovne učenike, kandidate s teškoćama u razvoju, kandidate koji prijavljuju umjetničke programe ili odjele za sportaše te kandidate koji su izvan redovnog obrazovnog sustava Republike Hrvatske. Od iznimne je važnosti da svi kandidati pročitaju navedene publikacije. (Izvor: upisi.hr)

 

 

Objavljena brošura Idemo u srednju!

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. dostupne su u publikaciji Idemo u srednju!


 

 

Donesena odluka o upisu u 2016./2017.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je 20. svibnja 2016. godine Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017. zajedno s dokumentom o strukturi razrednih odjela i broju učenika I. razreda srednjih škola

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole dostupan je ovdje.

Školski projekti

 
Jelovnik
 
VOZNI RED
 
Foto

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Zakoni i pravilnici
 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 2. 2010.

Ukupno: 139567
 
UPISI U SREDNJU

 
Obnova škole
 
ROBOTIKA

 
Korisni linkovi

 
 > Nastava  > Razredi  > VIII. RAZRED
CMS za škole logo
Osnovna škola Juršići / Juršići, HR-52342 Juršići / os-jursici.skole.hr / ured@os-jursici.skole.hr
preskoči na navigaciju