preskoči na sadržaj

Osnovna škola Juršići

 > O školi  > Knjižnica  > Aktivnosti
Školska knjižnica OŠ Juršići

Na web stranici Aktivnosti možete pratiti rad učenika u suradnji s knjižničarkom Gordanom Rupenom Stanišić.

Aktivnosti

Je li ovisnost izbor?

Autor: Sanela Bodiš, 8. 4. 2022. 11:50

Učenici 8. r. sudjelovali su u debati na temu Je li ovisnost izbor? Na ideju da se provede rasprava na temu ovisnosti došle su učiteljica hrvatskog jezika Goranka Perković i knjižničarka Gordana Rupena Stančić nakon što su učenici pročitali knjigu Nade Mihelčić: Zeleni pas. Osim spomenute knjige učenici su trebali pročitati ulomke knjiga Christiane F.: Mi djeca s kolodvora Zoo, Majde Brajko-Livaković: Kad pobijedi ljubav i Bože Klapeža: Živjeti bez droge. Na temelju pročitanih knjiga u školskoj knjižnici održana je debata u kojoj je afirmacijska skupina zagovarala tezu da je ovisnost izbor, a negacijska skupina da nije. 

[više]

Čitaonice mog zavičaja

Autor: Sanela Bodiš, 19. 12. 2021. 21:53

U Godini čitanja odlučili smo se istražiti čitaonice našeg zavičaja i tako povezati projekt zavičajne nastave i promovirati čitanje među učenicima. Cilj projekta je promocija čitanja i knjige općenito, osvijestiti važnost čitanja i spoznati ulogu čitaonica u produbljivanju nacionalne svijesti.

Tijekom provedbe projekta učenici istražuju povijest i ulogu čitaonice i čitaoničkog pokreta u Istri. Kada su osnovane prve čitaonice u svijetu, Hrvatskoj, Juršićima i okolici. Uspoređuju što se čitalo nekada, a što se čita danas te brojne druge aktivnosti.

[više]

Glasni pijetao

Autor: Sanela Bodiš, 19. 12. 2021. 21:51

Glasni pijetao je priča koju su smisli i ilustrirali učenici prvog razreda u suradnji s knjižničarkom Gordanom Rupena Stančić i učiteljicom Sabinom Petrović, a učiteljica tehničke kulture Helena Dabo izradit će kamišibaj kazalište te će učenici svoju priču pomoću slika pripovijedati ostalim učenicima škole.

[više]

Osmašice sudjelovale u kvizu Krasna zemljo

Autor: Sanela Bodiš, 13. 12. 2021. 09:35

Osnovna škola Juršići drugi put je imala svoje predstavnike na kvizu Krasna zemljo koji se održao jedanaesti put zaredom. Radi se o cjelogodišnjem edukativnom i natjecateljskom projektu namijenjenom učenicima osnovnih i srednjih škola u organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka iz Pazina te pod pokroviteljstvom Istarske županije. Cilj projekta bio je upoznavanje sa zavičajnom kulturnom baštinom, razvijanje natjecateljskog duha, vrednovanje znanja i vještina te edukacija o potrebi očuvanja baštine. 

[više]

Zabavljamo se čitajući u Godini čitanja

Autor: Sanela Bodiš, 1. 11. 2021. 19:11

Projekt Zabavljamo se čitajući provodili smo s učenicima 3. i 4. razreda tijekom školske godine 2020./2021. Na kraju svakog mjeseca učenici su pročitali knjigu ili tekst u časopisu prema zadanoj temi, a zatim su pročitano prezentirali ostalim učenicima. Čitali su knjige po izboru plavih korica, idući mjesec crvenih ili zelenih. Jednom su morali istražiti određeno mjesto zatim izračunati koliko je njihovo selo udaljeno od tok grada ili pročitati o životinji u časopisu pa saznati što piše o njoj u enciklopediji. Učenici su se koristili različitim izvorima informacija kako bi izradili zadatak. Radeći na projektu učenici su osvijestili da je čitanje važno, ali i zabavno. Unaprijedili su svoje čitalačke vještine, obogatili vokabular te uvježbali javni nastup. Projekt je vodila knjižničarka Gordana Rupena Stančić u suradnji s učiteljicom Ester Vitasović. Na kraju školske godine učenici su prezentirali najdražu knjigu učenicima 1. i 2. razreda te i njih zainteresirali da ju pročitaju.

[više]

Čitamo i istražujemo o planeti Zemlji

Autor: Sanela Bodiš, 28. 4. 2021. 09:54

Učenici 3. i 4. razreda obilježili su Dan planeta Zemlje na kreativno-istraživački način. Knjižničarka Gordana Rupena Stančić i učiteljica Ester Vitasović zadale su učenicima zadatak da iz školskih časopisa i enciklopedija saznaju što više o našem planetu. Učenici su podijeljeni u skupine istražili planet Zemlju, zašto obilježavamo Dan planeta Zemlje, zašto treba odvajati otpad, koji su obnovljivi izvori energije, zanimljivosti o Zemlji i na kraju sata su rješavali kviz o Zemlji. Tako su povezali i projekt koji provode tijekom cijele školske godine Zabavljamo se čitajući, a nastali su kreativni plakati.

[više]

 


Školski projekti

 
Jelovnik
 
VOZNI RED
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Zakoni i pravilnici
 
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 2. 2010.

Ukupno: 202021
 
Tablet ŠZŽ
 
E-dnevnik
 
UPISI U SREDNJU

 
Obnova škole
 
ROBOTIKA

 
Korisni linkovi

 
 > O školi  > Knjižnica  > Aktivnosti
CMS za škole logo
Osnovna škola Juršići / Juršići, HR-52342 Juršići / os-jursici.skole.hr / ured@os-jursici.skole.hr
preskoči na navigaciju